How much does MTPL insurance cost and how is the price calculated?

How much does MTPL insurance cost and how is the price calculated?

iAsig

Daca ai o masina sau urmeaza sa iti iei una, trebuie sa stii ca nu poti circula pe soselele din Republica Moldova fara o asigurare de raspundere civila (RCA).

 

RCA-ul este o asigurare obligatorie pe care trebuie sa il aiba la indemana orice sofer atunci cand este implicat intr-un accident rutier pe teritoriul Republicii Moldova sau cand poliția i-l solicita.

 

Pretul RCA poate fi mai mare sau mai mic in functie de mai multe criterii. Nu doar marca si modelul masinii pot influenta pretul, ci si experienta conducatorului,istoricul de accidente al soferului, domiciliul, alte date legate de masina — precum cm³ sau capacitatea cilindrica.

 

Asadar, fara toate aceste date legate de autovehicul si sofer nu se poate vorbi despre un pret exact. Cu toate acestea, Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit un pret de referinta pentru asigurarile RCA, astfel ca putem sa ne facem o idee despre cat ar trebui sa platim pentru o polita in functie de autoturismul pe care il conducem, varsta si vechimea in condus.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre tarifele de referinta pentru mai multe categorii de varsta sau autoturisme, iti las tabelul de la Autoritatea de Supraveghere mai jos. Daca ai intrebari sau nedumeriri pe acest subiect, ne auzim oricand in rubrica de comentarii.