What is Green Card insurance and how does it work?

What is Green Card insurance and how does it work?

iAsig

Sunt sigur ca ai auzit de mai multe ori vorbindu-se despre asigurarea Carte Verde.Probabil ai si cumparat-o, insa, poate nu mereu i-ai inteles scopul. Stii insa cu ce te ajuta cu adevarat? Ne-am gandit sa iti explic in acest articol ce este si care sunt beneficiile asigurarii Carte Verde.

 

Concret, polita Carte Verde este o asigurare care functioneaza pe aceleasi principii ca RCA-ul, doar ca iti este de folos in strainatate. Altfel spus, daca pleci peste granita cu masina ta inmatriculata in Republica Moldova si esti implicat intr-un accident si esti vinovat de comiterea acestuia, persoana pagubita va fi despagubita de catre compania care a emis asigurarea Carte Verde.

 

Sistemul Carte Verde acopera 47 de state, deci, in cazul unui accident produs intr-una din aceste tari, pagubele vor fi acoperite.

 

Sunt in strainatate si am fost implicat intr-un accident, ce fac?

 

Daca ai suferit un accident in strainatate, esti nevinovat si detii o polita Carte Verde, te vei adresa mai intai asiguratorului la care ti-ai incheiat asigurarea Carte Verde, apoi Biroului National Carte Verde din tare unde s-a produs evenimentul[OR1] .

 

Nu uita ca asigurarea Carte Verde este obligatorie, iar daca nu detii o astfel de polita valabila poti fi sanctionat cu o amenda de catre autoritati.

 

Poti consulta aici si lista Birourilor Nationale Carte Verde ce contine toate contactele din cele 47 de state.