Ce este si cum functioneaza asigurarea Carte Verde?

Ce este si cum functioneaza asigurarea Carte Verde?

iAsig

Sunt sigur ca ai auzit de mai multe ori vorbindu-se despre asigurarea Carte Verde.Probabil ai si cumparat-o, insa, poate nu mereu i-ai inteles scopul. Stii insa cu ce te ajuta cu adevarat? Ne-am gandit sa iti explic in acest articol ce este si care sunt beneficiile asigurarii Carte Verde.

 

Concret, polita Carte Verde este o asigurare care functioneaza pe aceleasi principii ca RCA-ul, doar ca iti este de folos in strainatate. Altfel spus, daca pleci peste granita cu masina ta inmatriculata in Republica Moldova si esti implicat intr-un accident si esti vinovat de comiterea acestuia, persoana pagubita va fi despagubita de catre compania care a emis asigurarea Carte Verde.

 

Sistemul Carte Verde acopera 47 de state, deci, in cazul unui accident produs intr-una din aceste tari, pagubele vor fi acoperite.

 

Sunt in strainatate si am fost implicat intr-un accident, ce fac?

 

Daca ai suferit un accident in strainatate, esti nevinovat si detii o polita Carte Verde, te vei adresa mai intai asiguratorului la care ti-ai incheiat asigurarea Carte Verde, apoi Biroului National Carte Verde din tare unde s-a produs evenimentul[OR1] .

 

Nu uita ca asigurarea Carte Verde este obligatorie, iar daca nu detii o astfel de polita valabila poti fi sanctionat cu o amenda de catre autoritati.

 

Poti consulta aici si lista Birourilor Nationale Carte Verde ce contine toate contactele din cele 47 de state.