Asigurare de sănătate pentru călătorii în străinătate
1. Călătorie
2. Persoane
3. Confirmare

Acoperire

Asigurare de călătorie acoperă cheltuieli neașteptate și necesare rezultate dintr-o boală acută sau rănire personală urmând un accident și deces în afara țării lor de origine. Polița include cheltuieli medicale de urgență, spitalizare, intervenții chirurgicale de urgență, repatriere în caz de deces și alte cheltuieli legate. Unele companii de asigurări acoperă, de asemenea, anularea sau întreruperea călătoriei și tratamentul dentar. Suma asigurată variază între 5.000 EUR și 60.000 EUR în funcție de destinația călătoriei. Conditiile de asigurare pentru mai multe companii, inclusiv:

pot fi revizuiți pentru toate ofertele enumerate.

Cost

Costul asigurării de călătorie pentru o singură călătorie este determinat în funcție de numărul de zile și variază în funcție de compania de asigurări, destinația de călătorie, suma asigurată, vârsta persoanei asigurate și riscurile suplimentare. În contrast, asigurarea multiplă, sau multivisa, are un preț fix pentru un anumit interval de timp.
Prețurile pentru ambele tipuri de asigurare, pentru călătorie singură sau multiplă, sunt listate în EUR, iar utilizatorul plătește în MDL la rata BNM.

Pentru a obține prețul exact și a compara ofertele pentru destinația ta de călătorie, completează formularul de mai sus.

Excluderi

Polița de asigurare de călătorie nu acoperă condițiile medicale pre-existente, activitățile cu risc ridicat (cum ar fi sporturile extreme), activitățile ilegale, rănile auto-infligete sau afecțiunile de sănătate mintală. Alte excluderi includ cheltuielile legate de sarcină, dezastrele naturale sau epidemiile și tratamentul medical care nu este de urgență. Fiecare companie de asigurări are o listă specifică de activități care nu sunt acoperite. Pentru o listă completă de excluderi pentru fiecare companie puteți verifica aici:

Daune

Asiguratul trebuie să contacteze imediat Compania de Asistență a asigurătorului în cazul unui risc asigurat și să furnizeze informațiile necesare. Asiguratorul organizează servicii medicale și alte servicii necesare conform contractului de asigurare. Asiguratul trebuie să prezinte politica de asigurare personalului medical și trebuie să declare în scris asigurătorului toate cheltuielile legate de riscul asigurat. Documentele relevante trebuie prezentate asiguratorului în termen de 30 de zile calendaristice, iar asiguratorul finalizează investigațiile și determină suma de despăgubire în termen de o lună. În cazul în care nu este posibilă stabilirea circumstanțelor, asiguratorul amână examinarea și notifică motivele.

Asistență

  • Contactați imediat Compania de Asistență conform poliței de asigurare.
  • Notificați Compania de Asistență în limba română sau engleză, oferind numele asiguratului, numărul poliței, un număr de telefon la care puteți fi contactat în străinătate și detalii despre eveniment.
  • În caz de spitalizare, asiguratul sau medicul trebuie să anunțe Compania de Asistență în termen de 48 de ore, altfel, Compania nu va putea lua o decizie cu privire la acoperirea cheltuielilor de spitalizare.
  • Dacă ați hotărât să suportați cheltuielile independent, solicitați medicului să vă ofere toate documentele care confirmă diagnosticul și spitalizarea, în original, semnate și ștampilate.
  • Dacă ați achitat serviciile independent, în decurs de 24 de ore de la plată, trebuie să informați Compania de Asistență cu privire la data plății și suma cheltuielilor. Păstrați toate chitanțele și facturile originale pentru orice servicii primite legate de cazul asigurat.
  • În termen de 30 de zile calendaristice de la data de revenire din călătorie, trebuie să contactați compania de asigurare pentru a depune o cerere privind plata îndemnizației de asigurare.
  • În cazul decesului asiguratului ca urmare a cazului asigurat, rudele sau persoana de încredere trebuie să notifice asigurătorul în termen de 48 de ore.
  • În cazul în care suferiți de orice boli cronice sau alte patologii, asigurați-vă că luați toate medicamentele necesare în timpul călătoriei.